Børnemeditation hjælper dit barn med at finde indre ro

Oprettet den 2022-11-11
Pia Holgersen


Børnemeditation hjælper 
dit barn med at finde indre roVores børn får så utroligt mange indtryk i løbet af en dag, og de kan være svære at navigere i for et barn. Vi kan ikke stoppe den konstante strøm af påvirkninger, men vi kan give vores børn en pause, hvor de kan finde ro i sig selv og mærke efter, hvad de tænker og føler. Her er børnemeditation et fantastisk redskab, fordi det er nemt at bruge og samtidig virker så godt. 

 Børnemeditation stoppede min søns nedsmeltninger

Måske kender du fornemmelsen af at stå med et barn, der er så opslugt af sine følelser, at barnet ikke er til at komme i kontakt med. Du kender frustrationen, knuden i maven, der vokser, og hjertet, der trækker sig sammen.
Sådan havde jeg det med min ældste søn, Geo, da han var lille. Han kunne få nogle kæmpe nedsmeltninger, hvor det tog lang tid for ham at falde ned. Det var en hård tid, hvor jeg var usikker på, hvordan jeg bedst kunne hjælpe ham. Her blev børnemeditationer, sanseøvelser og mindfulnessøvelser Geos og min redning.Børnemeditationerne hjalp Geo med at få styr på sine følelser og sin uro i kroppen. Han lærte at trække vejret roligt og mærke efter, hvilke følelser og tanker der rumsterede i ham. Det hjalp ham til at falde til ro, når han var blevet overvældet af dagens indtryk. Samtidig blev han god til at sætte ord på sine følelser og tanker, så vi kunne snakke om dem. De dybere samtaler, som handlede om mere end ”hvad har du så lavet i skolen i dag?”, har knyttet os endnu tættere til hinanden.
 
Ikke flere store dramaer
I dag har vi slet ikke de store dramaer herhjemme – selv efter Geo er blevet teenager. Børnemeditationerne har gjort begge vores sønner gode til at mærke efter, hvornår de har brug for at tage en mental pause og lade op. Det gør, at vi som familie ikke behøver at bruge tid og energi på drama og kaos. I stedet har vi meget mere overskud til nærvær og hyggetid med hinanden.Sådan gør meditation dit barns hverdag nemmere

Meditation træner en masse gode evner hos dit barn. Lige fra evnen til at fokusere sin opmærksomhed og koncentrere sig til at kunne genkende og tale om egne (og andres) følelser.Øvelserne og refleksionerne fra børnemeditationerne kan dit barn bruge i sin hverdag, når der er brug for det.

Åndedrætsøvelserne, der virker beroligende, kan dit barn bruge, ved følelser af utryghed, vrede eller bange i institutionen eller i skolen. Efter der har været legetid, og alt i kroppen og hovedet sitrer, kan dit barn bruge en fokusøvelse til at blive nærværende og rolig, når det er tid til lektier eller (uha 😊) pligter derhjemme. 

Når børn først er vant til at meditere, kommer teknikkerne naturligt til dem, når de har brug for dem.

Som en ekstra bonus for dig som forælder kan du glæde dig til, at dit barn bliver dygtigt til at fortælle dig, om sine følelser inden i, og hvad der er brug for. Det skærer ned på frustrationerne og frigiver energi og til mere hygge og nærvær.Meditation kan hjælpe dit barn, når det skal sove

Børnemeditationer hjælper dit barn med at få kroppen og tankerne til at falde til ro. Måske kender du det med, at det er ved at være sengetid, men dit barn har alt for meget krudt bagi til at kunne falde til ro. Eller måske har dit barn en masse tanker, der rumsterer, når det er puttetid, så barnet har svært ved at falde i søvn. Sov godt-meditationer hjælper dit barn med at få kroppen til at falde til ro og give slip på de forstyrrende tanker. Meditationerne fører blidt og nemt dit barn ind i drømmela   nd, og i mange familier er en guidet sov godt-meditation en fast del af putteritualet.

Læs mere om, hvordan godnatmeditationer kan hjælpe dit barn med at falde i søvn og sove igennem HERFind børnemeditationer til dit barn

Få adgang til Pias guidede børnemeditationer i vores app, Mindfulness for Børn. 
Mindfulness for Børn er en abonnementsservice, som tilbyder guidede børnemeditationer, sov godt-meditationer til børn og live sessioner. 

I vores webunivers finder du desuden også sanselege og yoga- og qi-gong-øvelser til dit barn.