Ginga bevægelse


Ginga (udtales sjinga) bevægelsen er en meditativ sanse leg/øvelse, hvor I vil komme til at mærke centrering og grunding på under 5 min. 

Det er ikke endnu en ting I skal nå, det er er en dejlig øvelse i kan nyde sammen, mærke roen sænke sig og blive friske og klar til resten af eftermiddagen. 

Ginga bevægelsen er en grundlæggende øvelse fra kampsporten capoeira. Den ensformige bevægelse er i sig selv meditativ, men den er meget mere end det.
Øvelsen sender kropssansen på arbejde, sender opmærksomheden ind mod ben, fødder, arme og kropsstammen. Her får I virkelig mulighed for at mærke centrering og grounding. Samtidig laver I krydskoordinering, hvilket styrker hjernen til at arbejde med lige meget energi i højre og venstre side.

Hvis I har mulighed for det, så prøv at sætte noget såkaldt capoeira musik på, når I laver øvelsen og mærk tonerne vibrere helt ud i fingerspidserne. Capoeira musik kan I finde på diverse musiktjenester og youtube.

At kunne mærke sin krop og sætte ord på, hvad der mærkes, har en øjeblikkelig beroligende virkning. Kroppen er fantastisk og det kan virkelig betale sig at kende sin krop, vide hvordan den fungerer, hvad den har brug for og hvordan man regulerer den. Ellers svarer det til at have en Ferrari med cykelbremser! Derfor er det så godt at arbejde med øvelser, der styrker evnen til at mærke kroppen. Denne øvelse er virkelig god til dette.

Spørgsmål der kan øge opmærksomheden på sansningen:

Hvad sker der inden i kroppen? Bliver den varm, sitrende, træt, fyldt med energi.

Hvordan bliver tankerne? Tanker du kender, nye tanker. Ro/uro?

Har du lyst til at fortsætte bevægelsen eller mærker du utålmodighed? Hvad sker der hvis du blot opdager følelsen, venligt hilser på den og laver øvelsen videre?

Som med al anden ny bevægelse, kroppen skal lige finde ud af, hvordan den skal koordinere den. Så lav øvelsen med mindfulness: nysgerrighed, venlighed og uden at dømme den som noget I kan eller ikke kan.

God fornøjelse

❤️ Pia